Nak tahu....Tolong klik iklan ni....

Pasangan Bahagia selamanya.....

Permata Hati ku....

PERADUAN

SEMPENA DENGAN BULAN KELAHIRAN
PUTERA & PUTERI-PUTERI KU 30/4
ZARITH ZAQUAN = 7THN
ZARITH ZYRA SOFEA = 4 THN
ZARITH ZYRA ALEEYA = 1 THN

" PERTANDINGAN GAMBAR PELIK ANAK-ANAK"
BERMULA 30/3/2012 - 30/4/2012

KLIK SINI


UNTUK KETERANGAN LANJUT
PEMENANG AKAN DI UMUMKAN PADA 2/5/2012

Saturday, August 10, 2013

selamat hari raya

Assalamualaikum

Selamat hari raya maaf zahir batin

 Lisan kadang2 tak terjaga
 Janji kadang2 terabaikan
 Hati kadang2 berprasanka
 Sikap kadang2 menyakitkan
Harapan ini akan menjadi indah
Jika selalu Ada kemaafan diantara kita


Wednesday, April 3, 2013

sebulan sudah berlalu

alhamdulillah,,,habis bulan march,,beerti sudah sebulan jadi fullhousewife, alhamdulillah urusan kerja dpt d bereskan dgn sempurna, rutin harian juga automatik berubah, yg best dapat menghabiskan masa yg byk dgn family, dapat biat pelbagai urusan, business dan mcm2, 1st time bila terlintas d fikiran amik keputusan nk resign mcm2 dlm kepala memikirkan,,,,,dari pelbagai sudut terutama ekonomi, ye la hanya bergantung pd ekonomi suami shj,,,,namun benar janjiNya,,,,rezeki ada d mana2, janji kita berusaha, subhanallah,,,,,,,,,doa setiap hari semoga d permudahkan segalanya,,,,amin 3x, yg paling ketara, anak2 makin sihat, semua berisi....syukran dan yg best dpt ajar sendiri mengaji al quran, solat,

Thursday, March 21, 2013

rutin harian

bangun pagi,,,,,siapkan anak2 ke sekolah, bfast
lps semua g sekolah, kemaskan rumah, siapkan kerja2 sendiri
jemput anak ke sekolah
business
rehat mkn dsb
kemas rumah
msk utk malam,,,,
siap utk ke pusat tuisyen
tidur,,,,
itul h rutin harian,,,,,,

Wednesday, March 20, 2013

resepi d hujung jari

semenjak menjadi suri rumah sepenuh masa,,,,,baru lah reti masuk dapur, bg mengisi masa terluang kita main masak,,,hari ni buat puding roti pelangi,,,,,jgn risau,,,banyak resepi yang boleh dapat dr internet,,,,,kita asah bakat dlm memasak pulak, boring2, main masak2,,,, syabas utk diri sendiri

Monday, March 11, 2013

kek tajaan,,,klasss ko


ni kek tajaan sempena my birthday yg ke,,,,,,,,,umur x penting janji sentiasa muda dan birthday my son yg ke 8 tahun,,,,terima kasih kpd penaja,,sedap sangat2 sampai menjilat jari semoga dimurahkan rezeki kepada semu  penaja,,,,wah klassss ada penaja
syukur di tahun 2013, d bulan kelahiran, semoga dipermudahkan segalanya baik utk semua



suri rumah part 1




alhamdulillah setelah bergelar suri rumah sepenuh masa, masa d habiskan dgn anak,,,, dan dpt sendiri mengajar ngaji anak, suapkan makanan sendiri syukran, semoga jalan yg kupilih ini di permudahkan olehNya, tengok gelagat mereka, membesar depan mata uruskan kerja rumah,,,,,,,,alhamdulillah

Wednesday, March 6, 2013

maybank 2u

kenapa sejak akhir2, macam ada masalah?, seriusss jenuh menunggu nk dpt,,,asyik2 loading,,,,loading.,,,anf lastly, msg keluar we are sorry,,,,,,parah weh,,,,bila semua benda online ni,,,,nk byr astro, celcom, dan bill lain,,,, busy mcm saya ni amat2 memerlukan system online,,,,,,, org2 yg kerja maybank boleh tlg jawab tak?

suri rumah sepenuh masa

dari zaman belajar bekerja,,,kerja,,,kerja,,,pernah kerja kedai kasut bata, pernah keje kedai mkn, semuanya pernah kerja sbb nk cari duit lebih, almaklumla zaman belajar duit takde,,,,dan sampailah kawen bekerja,,,,
lahir je ank, dr ank pertama sampai ank ke dua bekerja,
dan kini,,,,,,,,,,setelah bekerja dengan majikan org lain selama berbelas tahun,,,tahun 2013, profesion baru dlm hidup,,,,,kini sudah bekerja suri rumah sepenuh masa,,,,,ank dh 3,
siapa kata suri rumah ni x penat,,,,penat woooooo tapi bahagianya bila dpt bersama dgn family lebih masa, rutin harian juga sudah berubah, segalanya berubah, semoga d permudahkan segalanya, dan kini majikan saya adalah suami saya.
bangun awal mcm biasa, siapkan ank ke sekolah, lps tu kemas rumah dan tgh hari amik anak, balik dari sekolah makan tgh hari, solat dan yg paling best perkara x boleh buat dgn anak2,  skrg dh buat, ajar sendiri anak mengaji, solat sama2, dpt habiskan waktu bersama,,,,indahnya

Thursday, February 28, 2013

Today is last day

walaupun berat kaki untuk melangkah pergi namun ini jalan yang terbaik perlu aku lalui...bermula 2009 berkhidmat di sini, segalanya bermula dari awal.....bermulanya dengan proses mencari kerja, maka terjumpa iklan jawatan kosong,,lalu di capai telefon dan terus menghubungi dan lantas appointment di buat. hari interview di permudahkan,,,dan alhamdulillah ANDA DI TERIMA BEKERJA DI SINI
syukur lapang Allah makbulkan doa ku, ingin bekerja dekat dengan rumah, dekat dengan anak2, dan senang dengan segalanya,,, Demi Kalian aku gagahi,,,,,,panjat kesyukuran, lapang di hati. dan bermula 1/6/2009 maka aku di tempatkan di sini,,,dan bermula la segalanya era baru dalam hidup.
Alhamdulillah bekerja di sini mendekatkan aku kepadaNya, di sini aku banyak belajar erti kemanusiaan, erti sebuah kesabaran, erti kedamaian, dan alhamdulillah,,secara totallynya aku banyak berubah di sini. tahun-tahun demi tahun aku lalui di sini.
mendapat seorang majikan " bos' seorang yang friendly seorang yang penyabar seorang yang memahami pendek kata,,,aku mmg suka caranya as a boss...senang bekerja dengannya. dan sepasukan yang terbaik dan yang paling penting kebebasan yang di beri aku guna sebaik mungkin, sebab target aku adalah untuk keluarga. 
dan kini inilah keputusan yang perlu aku ambil demi untuk keluarga ku, demi untuk perniagaan ku walaupun sukar untuk aku terima, sukar untuk aku ambil keputusan yang terlalu drastik namun inilah jalan yang terbaik perlu aku amik dan Lillahi Taala

untuk my bos, my team Jutaan terima kasih kerana banyak pelajaran yang zaa dapat kutip dari sini, 
terima kasih semua, doakan yang terbaik dalam perjalanan hidup ini seterusnya

Wednesday, February 20, 2013

seriusss baju hanya RM 2.50 d tesco,,,,jualan hebat


puas memborong baju anak2 d tesco kajang....seriusssss   mmg berbaloi shopping time2 tengah2 bulan, time poket dah separuh,,,kebanyakkan baju harga 3.50, 2.90. mmg berbaloi.

esok shopping lagi la.....

Tuesday, January 22, 2013

Murah-murah Tudung..cepat siapa cepat


halfmoon labuci


bawal bunga kelompok


halfmoon 2 layer plain


bawal bunga kelompok


syria labuci






3 layer labuci

 3 layer bersulam


terdapat banyak lagi jenis tudung, kain cotton dan sebagainya akan di update dari masa ke semasa.

semua harga adalah harga borong, sesiapa yg berminat boleh 

msg / watsup 0193744208

email : zarith_zarudin@yahoo.com

Saturday, January 19, 2013

Tudung murah-murah, Pasar Malam Semenyih Impian


Alhamdulillah, lagi setapak peluang perniagan di tahun 2013,,Alhamdulillah rezeki dari Nya, terima kasih yang menyokong. 
jom ramai2 ke Pasar Malam semenyih Impian, mcm2 ada

Friday, January 18, 2013

alhamdulillah hampir 2 tahun

Alhamdulillah, lagi 3 bulan utk genap 2 tahun full BF, semoga mencapai target

Thursday, January 17, 2013

Noor Arfa Batik Terengganu




saya adaalah peminat batik dari Terengganu, kehalusannya..dan setiap kali berkunjung ke  Terengganu x pernah mis akan singah dan confirm akan beli sehelai batik dari sana, dan klu ada kad boleh dapat diskaun, mmg berbaloi dan sangat2 murah.

kepada sesiapa ke Terengganu jangan lupa singgah di Noor Arfa Batik, mmg rambang mata di buatnya dan yang penting koleksi darinya adalah terhad,

Tuesday, January 15, 2013

ooo Abang Beca

Abang beca abang beca di tengah jalan 
cari muatan untuk mencari makan

Putar-putar putar-putar kaki mengayun 
pergi jauh keringatpun lalu jatuh

Abang beca abang beca di tengah jalan 
cari muatan untuk mencari makan

Putar-putar putar-putar kaki mengayun 
pergi jauh keringatpun lalu jatuh

Dari pagi hingga matahari terbenam 
barat timur selatan serta utara

Hujan panas tiada merintangimu 
abang beca abang beca abang beca

Abang beca abang beca di tengah jalan 
cari muatan untuk mencari makan

Putar-putar putar-putar kaki mengayun 
pergi jauh keringatpun lalu jatuh

Dari pagi hingga matahari terbenam 
barat timur selatan serta utara

Hujan panas tiada merintangimu 
abang beca abang beca abang beca

Abang beca abang beca di tengah jalan 
cari muatan untuk mencari makan

Putar-putar putar-putar kaki mengayun 
pergi jauh keringatpun lalu jatuh 

Sumbangan


boleh hubungi PN SITI  017 213 7313

Tuesday, January 8, 2013

PUSAT TUISYEN ZAIRA TRAINING

ALHAMDULILLAH REZEKI DI TAHUN BARU, AZAM BARU SEMOGA DI PERMUDAHKAN SEGALANYA, IMPIAN UNTUK MEMBUKA SEBUAH PUSAT TUISYEN TELAH TERCAPAI.
TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG MENYOKONG PERJALANAN INI, DOAKAN SAYA DIPERMUDAHKAN SEGALANYA.

PUSAT TUISYEN INI BEROPERASI DI TAMAN SEMENYIH IMPIAN SEMENYIH DAN MENERIMA PELAJAR DARI UMUR 4 TAHUN DAN SEHINGGA KE SEKOLAH MENENGAH.

SEMOGA IA SATU PERKEMBANGAN YANG TERBAIK. DI TAHUN 2013 DAN SELAMANYA.

TERIMA KASIH KEPADA SEMUA, DAN HANYA ALLAH JUA YANG MAMPU MEMBALASNYA. 

Friday, January 4, 2013

tragedi tragis 4/1/2013.

3/1/2013, rutin harian seperti biasa, balik kerja busy dgn jual kain, busy dengan kedai runcit di rumah,,alhamdulillah rezeki, pukul 

tepat jam 7.50 mlm, bergegas ke pusat tuisyen, sambung tugas utk malam,,,sehingga ke pukul 9.40 malam...bergegas balik ke rumah dan sambung mengajar budak2 pmr di rumah pulak....alhamdulillah,,itu satu  amanah tanggung jawab kena lunaskan.

jam 11.15 malam, makan apa2 yang ada mengalas perut sbb mlm jarang makan,,,,,,tidurkan anak2....sambil tu ibunya lelapkan mata sekali....

tepat jam 12.30 bangun,,sbb baru teringat ais krim Malaysia dalam peti ais dah habis langsung, nak x nak kena buat jugak utk berniaga hari jumaat, sambil buat ais krim di temani oleh suami tercinta,,,,,,

1.30 pagi selesai buat ais krim,,,,baru nak tidur,,,tapi kita kan isteri mithali,,.,teman kan suami layankan tv cerita hantu,...sekali sampai pukul 2.30, baru nak tidur,,,,

pukul 4.30 bangun susukan Yaya......langsung tidur sekejap dan bajet nak bangun pukul 6

sekali................................................................................................................

masyaAllah,,,,bang,,,dah pukul 7.30 pagi...mcm mana ni..anak2 nk ke sekolah.....

adoi,,,,tragis pertama di tahun baru...2013

My Anniversarry

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers