Nak tahu....Tolong klik iklan ni....

Pasangan Bahagia selamanya.....

Permata Hati ku....

PERADUAN

SEMPENA DENGAN BULAN KELAHIRAN
PUTERA & PUTERI-PUTERI KU 30/4
ZARITH ZAQUAN = 7THN
ZARITH ZYRA SOFEA = 4 THN
ZARITH ZYRA ALEEYA = 1 THN

" PERTANDINGAN GAMBAR PELIK ANAK-ANAK"
BERMULA 30/3/2012 - 30/4/2012

KLIK SINI


UNTUK KETERANGAN LANJUT
PEMENANG AKAN DI UMUMKAN PADA 2/5/2012

Wednesday, February 29, 2012

Di bawah penjagaan taska-wajarkah bg anda?


saya cuma copy n paste shj...so x tau kat area mana..kepada sesiapa yg tau sila maklumkan yerk...utk kongsi2..maklumat.

ptg smlm layan fb...sambil melayan fb...langsung terklik 1 video..masyaAllah Dia shj yg tau...terdetik hati ini..tergamaknya...lantas hati n perasaan teringat anak2 di taska....di bawah jagaan org lain sepanjang seharian di termpat kerja......tergamaknya...x semena2 air mata ni tumpah..apabila kenangkan begini sikap2 mereka2 ini...

" Anak adalah Amanah dr Allah"

walaupun dia bukan anak yg lahir dr perut kita sekalipun...tapi dia adalah satu amanah dr Allah...amanah dr ibubapa mereka2..yg percaya kalian menjaga dgn baik anak2 mereka sepanjang mereka pergi bekerja..mencari rezeki...dan mereka juga yg memberi rezeki kepada kamu..(penjaga),,,sbb setiap hujung bulan kamu (penjaga ) akan mendapat hasil yg kamu bekerja......

Friday, February 24, 2012

Happy birthday

Alhamdulillah...syukran......

today is my birthday yg ke.............





&
to my son


Zarith Zaquan Zarudin
24/2/2005


*** we share a birth date***

Thursday, February 23, 2012

VITAMIN E SOFTGEL COLLAGEN


Placenta Oil Vitamin E Softgel is a unique silky lotion that is specially formulated to provide extra nutrition to Placenta Oil Vitamin E Softgel is a unique silky lotion that is specially formulated to provide extra nutrition to all skin types.

skrg tengah top pasal dok bercerita Vitamin ni...so saya dh mencubanya...nanti saya tepek gambar hasilnya...

so kepada sesiapa yg berminat boleh msg ke

zarith_zarudin@yahoo.com

harga murah!!!!!!

boleh beli 10biji, 20 biji, 30 biji, ikut suka nak berapa...lagi banyak amik lagi dpt diskaun..

caranya senang sahaja...
1) gunting bucu sarung (mcm bentuk peluru tu)
2) picit di tapak tangan
3) sapukan ke muka, leher, dan kws sekitarnya....
4) siap........klu nak pakai krim lain pakai juga pun takpe klu dh x nak pakai apa2 pun x kisah..sbb vitamin ni pun dh memadai..
5)pakai mula ni pagi dan mlm tapi bila dah nampak mcm puas hati muka tu...pakai malam jer....jimat..

so sapa2 minat...sila msg yer..

FARIS TELAH PERGI BUAT SELAMANYA ... AL-FATIHAH


mohon kemaafan, n3 ni saya copy n paste dr blog mazidul

"Salam Mazidul, Faris telah pergi buat selama-lamanya. Mohon maklumkan kepada semua, wang sumbangan telah mencukupi untuk menjelaskan bil hospital'

Itu pesanan ringkas dihantar kepada saya oleh ayah Faris pada jam 10.18 pagi tadi.

Takziah Sham, Zuraine dan ahli keluarga.

Ternyata Allah lebih sayangkan Faris Nur Daniel, di syurgalah tempat anak itu, InsyaAllah.

Mewakili keluarga Faris, saya ingin merakamkan ucapan jutaan terima kasih kepada setiap pembaca blog ini dan semua sudi menyumbang, membantu membiayai kos rawatan arwah sewaktu dirawat selama 23 hari.


Al-Fatihah.


SILA HEBAHKAN

Faris Amat Kritikal..Sekarang...mohon bantuan dari kalian semua.


pic saya copy dari blog http://www.mazidulakmal.com/

tiada apa yang mampu saya coretkan, melihat wajah anak ini, hati saya benar2 sayu...
saya mendapat tahu kisah ini apabila terbaca beritanya dr blog 

http://www.redmummy.com/

dan 


untuk cerita lebih lanjut dan terkini dari masa ke semasa boleh layari 


Salurkan bantuan ke akaun Maybank 1140-1115-2218 atau 1628-5200-2738.

Saya difahamkan kekadang akaun terbabit disekat oleh Maybank dan kemudian akan dibuka semula. Jika transaksi pertama tidak berjaya, cuba lagi.

DOAKAN KESEJAHTERAAN FARIS ...



Thursday, February 16, 2012

Jawatan Kosong KERANI - segera

KEPADA SESIAPA YANG INGIN MENCARI PEKERJAAN

JAWATAN : KERANI

HUBUNGI: 03 8739 9771

ALAMAT: YUSLIN SDN BHD
                   NO. 10 JLN 3A DESA SERI JENARIS, SG KANTAN
43000 KAJANG SELANGOR




**** Dr agent cari kerja***

Monday, February 13, 2012

Kisah anak-anak

erm...sebelum kita merapu meraban ke cerita lain2 mari kita cerita tentang anak2.....dh lama x menceritakan ttg anak2

 Abg long dh masuk darjah 1, semenjak dah sekolah rendah ni, jadual hariannya cukup2 padat. Isnin-Selasa, sekolah pagi sekolah agama, sekolah petang sekolah kebangsaan, ahad pulak ada taek kwando...so penuh dgn xtvt, yg menjadi permasalahannya x jugak kurus makan asyik nk mkn shj.....puas dh fikir cara nk kuruskan badannya namun sama jugak hasilnya mlh makin tembam adalah...pening kepala ibu n ayah.....tapi alhamdulillah dh boleh harap minta pertolongan apa2, walau kdg2 hati ni sakit...tapi masih ok lagi...
 ni si bongsu saya.....alhamdulillah rezeki dariNya masih full BF, dh masuk 9 bulan dh x lama lagi dh nak potong kek...alhamdulillah perkembangan yg terlebih bagus,,,dgn berat terkini dh 10kg....alhamdulillah, dh pandai tongeng2 nak try bangun sendiri..tapi di sebabkan maslah berat sket so lambat sket, dh pandai buat memek muka....terutama buat bunyi hantu...
ni anak kedua saya,.,,,,Sofea, juga masih full BF, walaupun dh umur 4 tahun dh start masuk sekolah tadika.....sblm g school perkara wajib menyusu dulu,,,balik school pun sama...sebelum nak tidur pun sama.....tapi yg x boleh di elakkan asyik bergaduh dgn Aleeya sbb berebut nak menyusu,,walaupun dh di bahagikan sebelah sorang...ishh mcm2 anak...yg ni sorang pandai bergaya....dia akan pakai apa shj,janji dia suka dgn fesyen tu,,,,,
apa yg penting ibu n ayah doakan yang terbaik utk kalian...

kami syg ketat2.......

Wednesday, February 8, 2012

Cuti Panjang

wah...seronoknya cuti panjang kali ni..walaupun x de ke mana2 namun dpt rileks kat rumah bersama family....masa itu emas..so guna masa yg secukupnya utk bersama keluarga...dpt golek2, dpt kemas rumah sama2, dpt melakukan sebarang aktiviti bersama2 keluarga....

hari ni
aktiviti harian dh kembali semula.....mcm biasa, bangun awal2 siap htr anak ke taska, sekolah masuk kerja, rutin harian dh bermula semula......
 rutin harian dh kembali sibuk........

Friday, February 3, 2012

ANAK DERHAKA?

Salam pagi jumaat semua.....rasa terpanggil utk menulis, tapi sedikit luahan hati sejenak. di pagi2 yg mulia di hari Jumaat, penghulu segala hari. kenapa masih ada insan yang x pandai nak menghormati, menjaga hati dan perasaan ibu dan bapa sendiri?. 

Bab kata Dato Fadzilah Kamsah
" jangan jadi anak yg derhaka,,,,,,,jgn buat hati mak n ayah kita terasa, sebagai cth telefon la mereka selalu, jangan sampai mereka merasa yang diri mereka di abaikan......jangan jadi anak derhaka".

mudah shj kan.....sekarang zaman semakin cangih, itu ini ada...tapi cuba luangkan sedikit masa dlm 5-10 minit utk menelefon tanya khabar, ini...masa dgn org lain banyak sekali tapi masa utk mereka x de langsung. kdg2 lebihkan org lain boleh, ada masa sgt2 tapi utk keluarga sendiri...harrammmmmmmmmmmmmmmm
x de langsung perasaan.

kita sebagai seorang anak,, kena tau. tgg jwb kita..benarlah kata org

" seorang ibu / ayah dpt menjaga 10 org anak tapi blm tentu 10 org anak dpt menjaga ibu/ayahnya"

fikir2, renung2


Thursday, February 2, 2012

BULAN FEBRUARY

cepatnya berlalu, sekejap shj dh habis bulan January, skrg dh masuk February...
yahoooooooooooooo masuk shj february,,,,ni yg suka ni..bulan yg banyak memberi kenangan kepada diri ni dan family..x sabar rasanya nak menunggu hari2 tersebut.

bukan nak sambut valentine days,,,yerk?.. x kuasa nk menyambutnya?

jeng2.......

Jom kita solat Dhuha


Wednesday, February 1, 2012

SUSU IBU SUSU YG TERBAIK



Alhamdulillah, setelah melahirkan anak ke dua, saya nekad utk menyusukan anak sepenuhnya, bukan masa anak pertama dulu saya tiada niat, tapi di sebabkan abg long jenis kuat menyusu dan jenis yang x boleh minum susu, maka saya mengambil alternatif utk menyusukan dia hanya 6 bulan shj, selebihnya minum susu perasa coklat.Alhamdulillah kelahirana anak kedua, saya nekad sebulat2 hati...dan alhamdulillah Zarith Zyra Sofea menyusu susu ibu sehingga ke hari ni walaupun sudah masuk 4 tahun.
 rutin harian, akan minum susu setiap pagi sebelum bfast, sebelum pergi ke sekolah wajib minum susu dulu.....lihat wajah ceria, lps minum susu, terus masuk kereta terus ke sekolah, dan selepas menjemputnya dari sekolah pukul 4.45 ptg nanti, dia akan cari susu dulu...dan alhamdulillah sehingga mlm....kdg2 dh jadi mcm anak kembar.
Alhamdulillah ni anak ketiga, skrg dh 9 bulan, masih full BF, dan alhamdulillah stok susu masih cukup utk cover sehingga ke angka 1st year, syukur sgt2 atas kurniaan rezeki dari Nya. dan saya juga berhajat utk menyusukan seperti mana kakak nya menyusu sehingga ke sampai bila2. doa saya semoga saya di beri kesihatan dan di murahkan dgn air susu yg banyak2 utk permata hati ini.

Istimewa utk kakitangan kerajaan & badan berkanun...

istimewa utk kakitangan kerajaan & badan berkanun, promosi hebat, overlap loan 

sedia ada, 

payout 100%, promosi sehingga 31 mac 2012.Pohon sekarang...utk info boleh klik 

sini...

My Anniversarry

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers