Nak tahu....Tolong klik iklan ni....

Pasangan Bahagia selamanya.....

Permata Hati ku....

PERADUAN

SEMPENA DENGAN BULAN KELAHIRAN
PUTERA & PUTERI-PUTERI KU 30/4
ZARITH ZAQUAN = 7THN
ZARITH ZYRA SOFEA = 4 THN
ZARITH ZYRA ALEEYA = 1 THN

" PERTANDINGAN GAMBAR PELIK ANAK-ANAK"
BERMULA 30/3/2012 - 30/4/2012

KLIK SINI


UNTUK KETERANGAN LANJUT
PEMENANG AKAN DI UMUMKAN PADA 2/5/2012

Friday, December 2, 2011

keraguan memakan daging keluaran Ramly - fitnah telah tersebar!


ASSALAMUALAIKUM, 
saya terpanggil utk membantu peniaga sesama ISLAM membetulkan keadaan yg telah jauh tersebar minggu lepas oleh kesihatan kedah, mungkin anda pernah menerima sebaran surat palsu ini, walaupun ianya betul sekalipun, pihak DATUK HJ RAMLY sendiri telah membuat penafian dgn fitnah yg tersebar luas ini,mcm juga kes secret recipe haritu, rakyat malaysia mudah terpengaruh dgn cerita cuma di internet, tanpa mencari asal usul dan bukti anda telah menjatuhkan perniagaan Datuk hj Ramly dgn menyebarkan surat2 yg tiada kesahihannya, ingatlah..walaupun kita cuma klik share tapi kesannya besar utk sesuatu perniagaan org yg kena. SURAT DARI JABATAN KESIHATAN YG ANDA BACA ADALAH SABOTAJ DARI SYARIKAT YG TAK SENANG DENGAN KEJAYAAN ORG ISLAM YG NO.1 BERTAPAK DLM BIDANG PEMBUATAN FROZEN di malaysia.

ini adalah penjelasan dari Datuk hj Ramly yang sahih, dikeluarkan dalam bentuk tulisan oleh anak beliau.

YANG BERKENAAN PENAFIAN FRANKFURTER BERJENAMA RAMLY MENGANDUNGI DNA PORCINE (KHINZIR)
Perkara di atas adalah dirujuk. Kami menafikan sama sekali dakwaan tersebut. Tidak pernah dalam amalan pembuatan kami dan perniagaan kami berlaku perkara sebegini. Proses pembuatan kami diselia rapi oleh Jabatan Perkhidmatan Veterinar, JAKIM dan jabatan lain yang berkaitan sebagai mengekalkan prestasi pembekal produk halal (lampiran sijil JPV / surat Pejabat Kesihatan Daerah Kulim).
Saya, Dato’ Haji Ramly Bin Mokni, isteri dan keluarga merupakan pemilik 100% kumpulan syarikat Ramly dan tanda niaga RAMLY, adalah seorang muslim dan amat menitik berat soal hukum halal haram dan perniagaan yang telah bertapak lebih dari 30 tahun serta syarikat ini diurus oleh 1,000 orang kakitangan yang 100% muslim tidak memungkinkan melakukan perkara yang ditegah oleh agama. (lampiran carian syarikat SSM). 
Kami juga mempunyai jabatan halal yang diketuai oleh Ustaz Mohamad Rafizie Bin Kastor (berkelulusan dalam bidang syariah dari Universiti Sains Islam Malaysia) dan kami juga telah menubuhkan jawatankuasa halal dalaman yang dianggotai oleh semua jabatan terlibat dalam pemprosesan untuk mengeluarkan produk mengikut standard manual JAKIM (lampiran sijil halal JAKIM / keputusan ujian DNA makmal Technology Park Malaysia Biotech).  Pengguna boleh berhubung terus dengan Bahagian Hub Halal JAKIM ditalian 03-8315 0200 untuk sebarang penjelasan lanjut (jika ada). Terdapat penggunaan pembungkusan bukan milik Ramly Food Processing Sdn Bhd dengan nombor batch yang tidak tepat, dan perkara ini dalam tindakan polis dan pejabat kesihatan bagi mengenalpasti pihak-pihak yang melakukan sabotaj terhadap produk kami.
Dalam keadaan ini kami memberi amaran terhadap mana-mana pihak yang sedang atau cuba memfitnah terhadap produk dan organisasi Kumpulan Syarikat Ramly supaya memberhentikan perbuatan ini serta merta dan kami tidak teragak-agak untuk mengambil tindakan sivil atau jenayah fitnah terhadap pihak-pihak yang masih melakukan perbuatan ini. Sila ambil perhatian tegas mengenainya.
Yang benar,
DATO’ HAJI RAMLY BIN MOKNI
Pengarah Urusan
Kumpulan Syarikat Ramly

credit by http://www.facebook.com/ctredzuan

yg penting saya mmg suka dgn produk keluaran Ramly ni.....

No comments:

My Anniversarry

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers